× Home For students
+
Register Participating companies Programme Speeddates Workshops University Organizations For companies
+
How to participate? My company About us
+
The Board Board History Contact
+

DSW

CompanyLogo

Exhibition | Speeddate | Workshop

Number of employees

750

Locations

Schiedam

Countries

The Netherlands

Company profile

At DSW we prefer to create our own software applications. We hardly ever use ready-made programs. Our systems for processing healthcare expenses claims, for the registration of new clients or for robotics: our own people designed, developed and tested each and everyone of these. Are you interested in development, but still lacking the skills? No problem! We have our own training programs for C# and SQL to make sure you can quickly become a full-fledged member of our teams for developing applications. Building our own chatbot Nikkie or integrating iDEAL in our app, to make it easier for the insured to pay their bills? Our developers consider it a piece of cake!

Want to know more? Come visit us at ictbijdsw.nl.

Relevant studies

 • Physics and Astronomy
 • Chemistry
 • Computer Sciences
 • Bio-Pharmacy
 • Biology
 • Health
 • Life Sciences
 • Mathematics

Study levels

 • HBO
 • WO
 • PhD

Student backgrounds

 • Dutch

Speeddate

For exact details please take a look at the speeddate program.

Vacancies

Traineeship ICT

Als bèta kan ook jij eraan bijdragen dat de zorg in Nederland betaalbaar blijft en dat iedereen de zorg die nodig is eenvoudig en toegankelijk vergoed krijgt. Om onze dienstverlening op hoog niveau te houden zijn de beste ICT-systemen nodig. Dus of je nu Informatica, Wiskunde, Natuurkunde of een andere bèta WO-opleiding hebt afgerond, jouw carrière in het constant veranderende werkveld van de ICT begint bij DSW. Kom jij meebouwen aan systemen die er écht toe doen?

Opleiding is het begin
Op dit moment gaan de ontwikkelingen nergens sneller dan in de ICT. Als zorgverzekeraar bouwen we zelf de systemen die we nodig hebben, met onze eigen mensen. Daarvoor leiden we ook zelf mensen op. Een individueel programma onder intensieve begeleiding biedt de basis van C# en SQL, daarna volgt meer focus op het Scrumproces en verdieping in de techniek. Stap voor stap raak je meer wegwijs in de techniek en krijg je zelf meer invloed op je verdere groeipad. Binnen de kortste keren bouw je zelf actief mee aan onze applicaties!

Beta’s kiezen voor DSW
Niet alleen degenen met een opleiding Informatica of Computer Sciences, maar ook starters met een andere bèta-opleiding zijn welkom bij ons. We investeren in onze mensen en bieden tijd en vergoedingen voor extra opleiding en studie. Je gaat aan de slag in een informele organisatie met een grote groep jonge professionals en wordt vanaf het begin uitgedaagd. Door onze grote ambities zijn er continu nieuwe technische uitdagingen voor aanstormende ontwikkelaars.

Zo werken we
Uitgestippelde carrièrepaden en visitekaartjes met zogenaamd indrukwekkende functietitels, daar doen we niet aan. In je eerste jaar nemen we je natuurlijk aan de hand om je de basis van softwareontwikkeling te leren, maar daarna ga je steeds meer je eigen koers bepalen. Als jij laat zien wat je kunt krijg je al snel meer ruimte voor jouw ontwikkeling.

Wat verwachten wij van jou:
- Je hebt een WO-diploma in de richting van Informatica of een andere bèta-studie;
- Je hebt een leergierig karakter, zowel op technisch als op sociaal vlak;
- Je hebt het vermogen om samen te werken en begrijpt dat je als team het beste resultaat behaalt;
- Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
- Je hebt interesse in een gave uitdaging in de meest dynamische branche van dit moment;

Wat bieden wij jou:
- Een professionele werkomgeving in een informele sfeer, leuke collega’s, ruimte voor jouw ontwikkeling en redelijke koffie;
- Salaris conform CAO Zorgverzekeraars. Waarbij een WO-master afgestudeerde start met een bruto jaarsalaris van 50k. Dit is in overeenstemming met schaal 9.2 op basis een 40-urige werkweek (inclusief vakantiegeld en dertiende maand);
- Uitstekende arbeidsvoorwaarden (dertiende maand, volledige OV-vergoeding, mogelijkheid tot bijkopen van vakantiedagen, fietsregeling, aantrekkelijke sabbatical regeling);
- Faciliteiten om thuis te werken;
- Een gezonde balans tussen werk en privé door flexibele werktijden;
- Een inpandige fitnessruimte met moderne apparatuur en personal trainers;
- Een actieve personeelsvereniging;
Geregeld een borrel, spelletjesavond of andere zelf in te vullen gezelligheid
- Uitstekende bereikbaarheid per OV.

Physics and Astronomy Chemistry Computer Sciences Bio-Pharmacy Biology Health Life Sciences Mathematics

Business Analist

Ben jij een enthousiaste analist met innovatieve ideeën? Kun je anderen overtuigen en vervolgens de ideeën samen met je collega’s daadwerkelijk realiseren? Dan is de rol van Business Analist bij DSW mogelijk wat voor jou!

Als analist bij DSW ben je dagelijks bezig om onze administratieve en/of klantprocessen te verbeteren. Je onderzoekt, analyseert en signaleert verbeterpunten en stelt verbetervoorstellen op voor de betreffende applicatie(s). Door je inzicht in de processen ben je in staat om de behoefte van de business te voorzien, te begrijpen en te vertalen naar concrete ICT-oplossingen. Je verwoordt deze in goed doordachte specificaties en testscripts.

Vanuit je van nature kritische houding fungeer je als klankbord en geef je gevraagd, maar soms ook ongevraagd advies. Je merkt knelpunten snel op en bent altijd op zoek naar vernieuwende oplossingen en/of procesverbeteringen.

Binnen DSW werken we agile, je bent onderdeel van één van onze scrum-teams. Hierin werk je samen met de Product Owner, andere analisten, functioneel applicatiebeheerders, ontwikkelaars en testers. Je staat stevig in je schoenen, neemt zelf initiatief en weet je weg goed te vinden in een organisatie.

Wij zoeken iemand die:
- Een proactieve houding heeft
- Zich mondeling en schriftelijk goed kan uitdrukken in de Nederlandse en Engelse taal
- Analytisch sterk is. Je gebruikt je gezonde verstand en je kunt snel nieuwe informatie en ideeën opnemen, analyseren en beschrijven
- Een stevige persoonlijkheid heeft en genoeg overtuigingskracht om steun te verkrijgen voor ideeën en innovaties
- Een WO-opleiding heeft afgerond, dit hoeft niet per se een ICT-opleiding te zijn

Wij bieden:
- Uitdaging in een ambitieuze en tegelijk informele werkomgeving waar je als professional veel eigen verantwoordelijkheid draagt
- Salaris conform CAO Zorgverzekeraars, waarbij een WO-master afgestudeerde start met een bruto jaarsalaris van 50k. Dit is in overeenstemming met schaal 9.2 op basis een 40-urige werkweek (inclusief vakantiegeld en dertiende maand)
- Oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling
- Een plek in een team met leuke collega's
- De ruimte voor een gezonde balans tussen je werk en privéleven
- Een prima marktconform salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden

Physics and Astronomy Chemistry Computer Sciences Bio-Pharmacy Biology Health Life Sciences Mathematics

Trainee Test Analist

DSW Zorgverzekeraar ontwerpt, bouwt en beheert bijna al haar applicaties zelf. Wat gebouwd wordt moet grondig worden getest. In het traineeship Test Analist leiden we daarom veelbelovende starters op tot volwaardige, allround testers.

Ben jij die veelbelovende starter? Om meteen een goed beeld te krijgen van het testvak loop je de eerste weken met ervaren testers mee. Zo doe je breed kennis op en vorm je een beeld van wat jouw kwaliteiten en interesses zijn. Wanneer je er klaar voor bent, begin je met de opleiding TMap NEXT, de leidende certificering in Nederland. Na afronding hiervan ga je als volwaardig Test Analist aan de slag om onze applicaties nog beter te maken!

Je werkzaamheden zullen direct het gehele testproces beslaan: voorbereiden, specificeren, uitvoeren, afronden en overdragen. Je wordt de kenner van onze applicaties, signaleert en analyseert knelpunten en komt met voorstellen ter verbetering.

Jij hebt:
- een technisch HBO-diploma
- analytisch inzicht
- goede communicatieve vaardigheden en een flexibele instelling
- een zelfstandige werkhouding en gevoel voor verantwoordelijkheid
- oog voor detail

Wij bieden:
- een grondige opleiding tot TMap NEXT-gecertificeerd tester
- veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
- een professionele en tegelijk informele werkomgeving
- vanaf het begin een marktconform salaris
- leuke collega's en gezellige activiteiten buiten het werk

Physics and Astronomy Chemistry Computer Sciences Bio-Pharmacy Biology Health Life Sciences Mathematics

Functioneel Applicatiebeheerder

Ben jij een enthousiaste functioneel IT-er met een hands-on mentaliteit en innovatieve ideeën? Word je blij van samenwerken met gebruikers én de technische ICT-ers? Dan is de rol van Functioneel Applicatiebeheerder bij DSW mogelijk wat voor jou!

Als Functioneel Applicatiebeheerder werk je op het grensvlak van gebruikers en ICT. Je bent verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van de informatiesystemen en de inrichting van processen. Hierbij ben je in nauw contact met de gebruikers waardoor je ze kunt ondersteunen bij problemen en snel verbeterpunten ziet. Deze verbeteringen vertaal je naar specificaties waarmee de wijzigingen vervolgens spoedig door het scrum team ontwikkeld kunnen worden. Uiteindelijk ben je ook nauw betrokken bij het testen en de invoering van deze systeemwijzigingen en begeleid je daarbij de gebruikers. Verder ben je verantwoordelijk voor het aanpassen van onze functioneel configurabele systemen bij de veelal jaarlijkse wettelijke aanpassingen.

Binnen DSW werken we agile. Naast het contact met de gebruikers vorm je ook onderdeel van het scrum team: je werkt samen met de Product Owner, andere analisten, ontwikkelaars en testers. Je staat stevig in je schoenen, neemt zelf initiatief en weet je weg goed te vinden binnen de organisatie.

We zoeken iemand die:
- een opleiding op HBO niveau heeft afgerond
analytisch sterk is
- inzicht heeft in administratieve processen en geautomatiseerde systemen
- goed communiceert
- zelfstandig kan werken én binnen het team de juiste mensen weet te vinden om de klus te klaren
ervaring heeft met het testen van (web)applicaties en het opstellen van software-requirements, dit is een pre

Wij bieden:
- een uitdagende professionele werkomgeving in een informele organisatie
- ruimte voor persoonlijke groei
- goede arbeidsvoorwaarden, waaronder OV-reiskostenvergoeding en dertiende maand
- leuke collega's, sporten in onze eigen DSW sportschool en redelijke koffie

Physics and Astronomy Chemistry Computer Sciences Bio-Pharmacy Biology Health Life Sciences Mathematics