× Home For students
+
Register Participating companies Programme Speeddates Workshops Bio Science Park Excursion University Organizations For companies
+
How to participate? My company About us
+
The Board Board History Contact
+

Capgemini Nederland B.V.

CompanyLogo

Exhibition | Speeddate | Workshop

Number of employees

6000

Locations

Utrecht

Countries

50+

Company profile

Capgemini is een wereldwijde leider op het gebied van consulting, digitale transformatie, technologie en engineering diensten. Capgemini Group loopt voorop als het gaat om innovatie. Daardoor kunnen onze klanten het volledige palet aan mogelijkheden benutten dat deze zich snel ontwikkelende wereld van cloud, digitaal en platformen biedt.

Werken bij Capgemini?
Vrienden terugbetalen, de voorraad in een winkel checken of je pakketje volgen. Zonder dat je het weet heb je op verschillende manieren al regelmatig te maken gehad met Capgemini. Samen met onze opdrachtgevers creëren wij namelijk business- & IT-oplossingen die aansluiten op de behoefte van de klant en concrete resultaten geven. Onze experts leveren dus echt een impactvolle bijdrage aan het dagelijkse leven van onze opdrachtgevers en hun klanten.

Kies een carrière die bij jou past
Een typisch consultancy bedrijf? Nee, dat zijn we niet. We kennen geen vaste kaders en ook jouw pad ligt nog lang niet vast. Je bepaalt bij ons namelijk zelf hoe jou carrière eruit ziet. En welke richting je op wilt. Kies je bijvoorbeeld voor de rol van expert of ga je voor een functie in de top? Waar jouw ambities ook liggen, als professional heb je de vrijheid om zelf je koers te bepalen.

All you can train:
Waar we enkele jaren geleden nog puzzelden met het aantal tekens in een sms, appen we er nu op gerust los. De technologie is haast niet bij te benen. Wil je als IT-professional blijven shinen in deze digitale wereld? Dan is het bijhouden van je kennis cruciaal. Gelukkig zit je bij ons dan helemaal goed. Want met ons All you can train programma heb je toegang tot ruim honderden trainingen en opleidingen. En kun jij jezelf blijven ontwikkelen.

De Capgemini’er:
Een fanatieke blokfluiter, enthousiaste Star Wars verzamelaar of creatieve cartoonist? Bij Capgemini kun je zijn wie je bent! En is het jouw talent dat telt. Onze collega’s beschouwen samenwerken als een van de belangrijkste kernwaarden. We helpen elkaar graag op weg bij vragen, pakken uitdagingen aan, maar plannen ook gerust een meeting in om ‘even bij te praten’. Want IT draait niet alleen om technologieën en methodes. Maar vooral om mensen.

Wat wordt jouw impact?
Internetbankieren, slimme energiemeters en verschillende bedrijfs- & logistieke applicaties. Onze collega’s werken aan de meest uiteenlopende en uitdagende projecten voor opdrachtgevers in binnen én buitenland. Wil jij ook een impact maken en een bijdrage leveren aan toffe projecten? Kijk dan vooral op werkenbijcapgemini.nl."

Student profile

Capgemini is op zoek naar jou!
Ben jij op zoek naar een afstudeerstage, startersfunctie of traineeship? Het je daarnaast interesse om jezelf verder te ontwikkelen op het gebied van IT Consultancy? Dan ben je bij Capgemini aan het juiste adres!

Welke stappen zet jij voor de toekomst?
Een verschil maken. In je werk én daarbuiten? Samen met je collega’s werken aan innovatieve technologieën voor een miljoenenpubliek? Jezelf continu ontwikkelen en je talent alle ruimte geven om te groeien? Toekomstdromen zijn er om waargemaakt te worden. Ontdek het bij Capgemini.

Zo werkt Capgemini
De innovatieve business- & IT-oplossingen van Capgemini vind je overal – vaak zonder dat je het weet. Hoe snel de wereld ook verandert, wij veranderen mee. Bij ons werk je vandaag met de technologie van morgen, mag je onbeperkt trainingen volgen en meebouwen aan een betere wereld. En de successen? Die vier je niet alleen, maar samen met je collega’s. Ligt jouw toekomst bij Capgemini?

Relevant studies

  • Physics and Astronomy
  • Chemistry
  • Computer Sciences
  • Mathematics

Study levels

  • HBO
  • WO

Student backgrounds

  • Dutch

Vacancies

Junior DevOps Engineer

Junior DevOps Engineer
Wil je graag werken aan applicaties met een groot maatschappelijk belang? En word je enthousiast van het idee dat dagelijks 1000 mensen het systeem gebruiken dat jij vernieuwt en onderhoud? Lees dan vooral even verder.

Waarom Capgemini jouw ideale team is?
Je wilt graag werken bij een organisatie waarbij een open, prettige en collegiale cultuur waarin klantgerichtheid, ondernemerschap en eigen initiatief vanzelfsprekend zijn. Capgemini is zo’n organisatie. En de perfecte werkgever voor startend IT-talent.

Wat ga je doen als Junior DevOps Engineer?
Je gaat beginnen met applicatiebeheer op instapniveau. Dat start met een verfrissende duik in onze masterclass. Denk: DevOps, denk: agile proeftuin. Waarom omarmen we de DevOps filosofie? Het gaat bij DevOps om de samenwerking tussen softwareontwikkeling en productiebeheer. Beide teams zijn verantwoordelijk voor het eindresultaat van de software en de code. Je bent de spin in het web, leert wat beheer en applicatie-engineering inhoudt en werkt nauw samen met de ontwikkelaars. Je denkt theoretisch over vraagstukken en je gaat zelf de implementatie doen als Junior DevOps Engineer. Vind je CI/CD heel boeiend en uitdagend? Dan is dit je kans!

Wij vernieuwen en onderhouden complexe applicatielandschappen voor verschillende klanten, zoals overheidsinstanties in de omgeving van de randstad. Hier maken dagelijks duizenden eindgebruikers gebruik van en daarmee bedienen wij honderdduizenden Nederlanders. Onbeschikbaarheid heeft direct grote impact op de maatschappij en economie, je bent onmisbaar als Junior DevOps Engineer! Daarnaast ga je aan de slag met toffe technologiën als Gitlab, Kubernetes, Docker, Linux, Automatisering, Elastic stack etc.

Junior DevOps Engineer doe je als je:
- Een relevante (technische) HBO/WO-opleiding meeneemt
- Een sierlijke spagaat wil maken tussen business en IT
- Binnen wilt kijken bij toonaangevende organisaties, ook buiten Nederland!
- Communicatief sterk en een echte initiatiefnemer bent, je denkt altijd na over hoe iets nóg beter kan
- Blij wordt als je een technisch uitdagende puzzel oplost
- Nog veel blijer wordt als die oplossing de klant echt verder blijkt te helpen
Soepel schakelt tussen vloeiend Nederlands en Engels, ook op het beeldscherm

Ons niet-zo-standaard aanbod
We vinden technologie ontzettend interessant en genieten van een goede atmosfeer en plezier op de werkvloer. Persoonlijke ontwikkeling, samenwerken en hard werken zijn de kernwaarden van ons team. Uiteraard vinden wij het ook belangrijk om plezier te hebben. We willen ervoor zorgen dat jij een baan krijgt die past bij jouw leven, die je energie geeft, en die bovenal bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw talent.

- Je krijgt direct een vast contract en startsalaris van € 2500,- bruto!
- We geven je een krachtige laptop, een simkaart en een reiskostenvergoeding
- Die reiskostenvergoeding kun je omzetten in klinkende munt, NS Businesskaart of een leaseauto
- Alle kneepjes van het vak leren en jezelf ontwikkelen tot ware professional? Leer onbeperkt in onze eigen Capgemini academy. Extra voordeel: dit wordt grotendeels bekostigd door Capgemini. Ontwikkel jezelf in jouw eigen tempo en volg lessen online of klassikaal. Hier kun je ook officiële certificaten voor halen!
- Bij Capgemini leer je niet alleen ‘formeel’ maar ook van de ervaren collega’s in je team
- Er is altijd iets te beleven bij Capgemini. Je kan lid worden van onze personeelsvereniging Escape waar je meedoet aan gave activiteiten zoals escaperooms, vliegcursussen en bakworkshops.

Klinkt goed?
Kickstart je IT-carrière bij een topteam! Vragen? Lillian Terwijn gelooft niet in standaardantwoorden, maar wel in hele relevante!

lillian.terwijn@capgemini.com

Physics and Astronomy Chemistry Computer Sciences Bio-Pharmacy Biology Health Life Sciences Mathematics

Junior Java Developer

https://www.werkenbijcapgemini.nl/vacatures/vacature-junior-java-developer

Physics and Astronomy Chemistry Computer Sciences Bio-Pharmacy Biology Health Life Sciences Mathematics

Virtual XperienceDay | 8 april 2021

https://www.werkenbijcapgemini.nl/events/XperienceDay-8-april-2021

Physics and Astronomy Chemistry Computer Sciences Bio-Pharmacy Biology Health Life Sciences Mathematics

Traineeship software development

Junior Software Engineer
Is software development helemaal jouw ding, maar wil je na je studie eerst nog wat meer ervaring opdoen? Start dan met ons traineeship. In zes weken stomen wij jou namelijk helemaal klaar voor het echte werk!

Waarom je de standaard bij Capgemini wilt zetten?
Omdat je blij wordt van een organisatie die code ademt, droomt en leeft. Een organisatie dus waar software engineering geen side dish is, maar het hoofdgerecht. Capgemini is zo’n organisatie. En de perfecte werkgever voor startend IT talent. Wij developen developers. Elke dag. Onze belofte: na zes weken hangt je Java Certificate Associate boven je bed. En dat is pas het begin...

Wat ga je doen als Junior Software Engineer?
Veel ontdekken. Veel leren. En veel klantprojecten over de finish slepen. Uiteraard staat de eerste periode in het teken van onboarden. Welke ontwikkeltalen spreken we? Waarom omarmen we de DevOps filosofie? Wat is de meerwaarde van Agile? En wat zijn onze coding values? Zodra je het Java Certificate Associate op zak hebt, ben je klaar voor het grote werk: het coden van oplossingen die klantambities dichterbij brengen. Doet de software wat de klant verwacht? Kunnen gebruikers er snel/effectief/efficiënt/veilig en/of ‘gewoon’ fijn mee werken? Jij ontwikkelt, schrijft, test, deployt, verbetert en onderhoudt softwareoplossingen voor klanten in het publieke (denk aan politie, UWV, Belastingdienst) en private (bol.com, Aegon, Rituals, et cetera) domein. Leuk is dat je vaak langere tijd op een project zit. Samen met Capgemini collega’s, zoals senior developers en test engineers. Ook trek je op met counterparts bij de opdrachtgever. Je ‘woont’ dus niet op een eenzaam development eiland, maar bent onderdeel van een hecht IT-team. Quick & dirty patchen is er dus zelden bij!

Doen als je:
- Een HBO/WO achtergrond met een bèta of IT component hebt
- CV aantoont dat je coding skills hebt – je CV als Java uploaden geldt ook als bewijs! ;-)
- Helemaal blij wordt van Agile werkomgevingen en de DevOps filosofie
- Het prima vindt om soms op onze locatie en soms bij klanten te werken
- Nog lang niet uitontwikkeld bent – ook niet op persoonlijk vlak
- Achteloos wisselt tussen vloeiend Nederlands en Engels. Je foute grappen klinken in beide talen goed

Ons niet-zo-standaard aanbod
- Je krijgt direct een vast contract en startsalaris van € 2500,- bruto!
- We geven je een krachtige laptop, een simkaart en een reiskostenvergoeding
- Die reiskostenvergoeding kun je omzetten in klinkende munt, NS Businesskaart of een leaseauto
- De deuren van onze in-house academy staan wijdopen – dat rode wat je ziet, is de rode loper
- Bij Capgemini leer je niet alleen ‘formeel’ maar ook van de ervaren developers in je team
- Doorgroeien is nét niet verplicht, maar wel wat al je collega’s doen

Overtuigd?
Zet je eigen standaard bij Capgemini! Vragen? Lillian Terwijn gelooft niet in standaard antwoorden, maar wel in hele relevante!

Heb je nog vragen over deze vacature?
Neem contact op met Lillian Terwijn
lillian.terwijn@capgemini.com

Physics and Astronomy Chemistry Computer Sciences Bio-Pharmacy Biology Health Life Sciences Mathematics