× Home For students
+
Register Participating companies Programme Speeddates Workshops Bio Science Park Excursion University Organizations For companies
+
How to participate? My company About us
+
The Board Board History Contact
+

SGS Nederland

CompanyLogo

Exhibition | Speeddate | Workshop

Number of employees

2000

Locations

Spijkenisse, Amsterdam, Vlissingen, Heeswijk-Dinther

Countries

Global

Company profile

Wherever you are in the world, in whatever industry, you can rely on our international teams of experts to provide specialized solutions to make your business faster, simpler and more efficient.

SGS is the world’s leading inspection, verification, testing and certification company. We are recognized as the global benchmark for quality and integrity. With more than 94,000 employees, we operate a network of more than 2,600 offices and laboratories around the world.

Our core services can be divided into four categories:
- Inspection: our comprehensive range of world-leading inspection and verification services, such as checking the condition and weight of traded goods at transshipment, help you to control quantity and quality, and meet all relevant regulatory requirements across different regions and markets
- Testing: our global network of testing facilities, staffed by knowledgeable and experienced personnel, enable you to reduce risks, shorten time to market and test the quality, safety and performance of your products against relevant health, safety and regulatory standards
- Certification: we enable you to demonstrate that your products, processes, systems or services are compliant with either national or international standards and regulations or customer defined standards, through certification
- Verification: we ensure that products and services comply with global standards and local regulations. Combining global coverage with local knowledge, unrivalled experience and expertise in virtually every industry, SGS covers the entire supply chain from raw materials to final consumption.

Relevant studies

  • Chemistry

Study levels

  • HBO

Student backgrounds

  • Dutch

Vacancies

Chemisch analist petroleum laboratorium

Beschrijving van het bedrijf
De business line Oil, Gas & Chemicals voert havengebonden inspecties en controles uit ten behoeve van klanten die actief zijn in de olie- en (petro-) chemische sector. SGS Oil, Gas & Chemicals is marktleider op dit gebied en heeft de grootste diversiteit aan inspecties en controles in de (petro-) chemische sector. Deze afdeling is begonnen in de jaren ‘60 in een van de grootste havens van de wereld, Rotterdam. Om de kwaliteit te waarborgen worden aan de uitvoering van alle activiteiten extreem hoge eisen gesteld.

Functieomschrijving
Voor onze afdeling Oil, Gas and Chemicals in Spijkenisse zoeken wij een ploegenanalist in de 5-ploegendienst.

In de veelzijdige functie van chemisch analist bij SGS voer je zelfstandig een breed spectrum van chemische analyses uit op vloeibare (petro) chemicaliën en gassen, met behulp van diverse natchemische en fysische technieken zoals GC/ICP/HPLC in ons chemielaboratorium. Deze analyses zijn zowel routinematig als niet-routinematig. Het laboratorium is ISO9001 en ISO17025 geaccrediteerd.

Verder lever je een bijdrage aan verdere uitbreiding van het kwaliteitssysteem en help je mee met het ontwikkelen van methodes en houdt deze up-to-date.

Functie-eisen
Om in aanmerking te komen voor deze functie, voldoe je aan de volgende eisen:

- Een afgeronde mlo-opleiding;
- Ongeveer vijf jaar ervaring in een soortgelijke functie in de chemie;
- Kennis van en ervaring in de diverse chemische en fysische laboratoriumtechnieken genoemd in de vacature;
- Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal.

Aanvullende informatie
We bieden een interessante fulltime baan in een veelzijdige werkomgeving, binnen een beursgenoteerde organisatie. Je krijgt goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een marktconform salaris, een sport- en fietsplan en een collectieve zorgverzekering. We zorgen verder voor veel mogelijkheden op het gebied van professionele ontwikkeling.

Chemistry

Technician Chemie & IT

Beschrijving van het bedrijf
SGS Nederland B.V. heeft haar diensten ondergebracht in 9 business lines, waarvan Minerals in Benelux verband, zich onder meer bezig houdt met: kwantiteit- en kwaliteitscontrole van ertsen, concentraten, kolen, cokes, ferro legeringen, metalen, kunstmesten, en industriële mineralen.

Functieomschrijving
Ben jij een starter in de chemische sector en heb je diepgaande interesse in het automatiseren van labprocessen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor onze Minerals laboratorium in Spijkenisse zijn we op zoek naar een Technician Chemie en IT, intern ook wel Projects & Support Member genoemd.

Als Technician Chemie & IT oftewel Projects & Support Member maak je deel uit van een multidisciplinair team dat zich bezighoudt met diverse ondersteunende taken voor het laboratorium gericht op de volgende kerngebieden:

Automatisering-applicaties voor het laboratorium;
- Veiligheid;
- Kwaliteit;
- Inkoop;
- LIMS, laboratorium software en andere data verwerkingstools;
- Projecten

Jouw taken zullen dan ook vooral bestaan uit:

- Begeleiden van diverse projecten (plan van aanpak, structuur, etc.);
- Onderhouden van de ontwikkelde applicaties voor de - Business Unit Minerals te Spijkenisse;
- Onderhouden van laboratorium software (bijv. LIMS);
- Ondersteunen van het laboratoriumpersoneel op het gebied van automatisering;
- Communiceren met diverse werknemers van het lab en het management team;
- Bijdragen aan verbeteringen binnen de Business Unit Minerals te Spijkenisse;
- Creatieve voorstellen indienen ter verbetering van een proces.

Functie-eisen
De ideale Technician Chemie & IT voldoet aan de volgende eisen:
- Je hebt minimaal hbo-werk- en denkniveau richting chemie;
- Je hebt affiniteit met Office Excel en het schrijven van macro’s;
- Je hebt diepgaande interesse in programmeren (programmeerkennis is een pre);
- Je beschikt over uitstekende organisatorische kwaliteiten;
- Je bent enthousiast, servicegericht en heb je een goede uitstraling;
- Je bent projectmatig ingesteld en stuur je aan op het realiseren van doelstellingen;
- Je kan snel schakelen tussen uiteenlopende werkzaamheden;
- Je bent creatief en hebt een improviserend vermogen;
- Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
- Je bent een echte teamspeler.


Aanvullende informatie
We bieden een interessante functie waarin je jouw talent en vaardigheden kan ontwikkelen binnen een uitdagende en unieke werkomgeving. Daarnaast bieden wij een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een telefoon van de zaak, voldoende vakantiedagen en een sport- of fietsplan.

Chemisch analist 's-Gravenpolder

Beschrijving van het bedrijf
Het milieu staat bovenaan de agenda voor regeringen, het maatschappelijk middenveld en de burgers en dat zal waarschijnlijk nog wel een tijdje blijven. Het belang ervan bij de besluitvorming over bedrijven en aankopen, wetgeving, normen en voorschriften neemt voortdurend toe.

Als 's werelds toonaangevende leverancier van milieudiensten bieden wij testen, bemonstering, inspectie, certificering, verificatie en een uitgebreid assortiment specialistische oplossingen om uw milieu-impact te minimaliseren. In Nederland doen wij dit vanuit ’s-Gravenpolder voor de business line Environment, Health and Safety.

Functieomschrijving
Voor ons laboratorium van SGS Environment, Health and Safety in ´s-Gravenpolder zoeken wij ter uitbreiding een echte techneut! Herken jij jezelf in onderstaande? Reageer dan snel via de solliciteer button.

Als chemisch analist houd jij je hoofdzakelijk bezig met het uitvoeren van technische verrichtingen op de afdeling, wat je volgens technische voorschriften doet. Je controleert op de uitvoering hiervan en op resultaten, met zicht op de kwaliteit. Je blijft op de hoogte van huidige en toekomstige technische mogelijkheden, om zo een bijdrage te leveren aan een efficiënte werkwijze van de afdeling en aan de kwaliteit van methoden en apparatuur. Dit realiseer je door middel van de volgende werkzaamheden:

- Controleren van de documentatie;
- Correct interpreteren van fysische, chemische, microbiologische gebeurtenissen tijdens de verrichting en de (tussentijdse) uitkomsten;
- Het uitvoeren van eerstelijnscontroles;
- Onderhouden, kalibreren en controleren van onderzoeksmiddelen en benodigdheden;
- Het bijhouden van instrumentenlogboeken;
- Ondersteunen van andere taken bij afwezigheid van collega’s.

Functie-eisen
Jouw profiel sluit perfect aan op deze vacature als je een afgeronde mlo-opleiding hebt met 1 - 4 jaar ervaring in een soortgelijke functie en kennis van de eerder genoemde analysetechnieken.

Je bent daarnaast in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer en hebt goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Werken in een stressvolle omgeving en in flexibele tijden is voor jou geen probleem.

Aanvullende informatie
SGS biedt een afwisselende en zelfstandige baan in een interessante en dynamische werkomgeving. Verder besteden wij veel aandacht aan jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling en bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een collectieve zorgverzekering en een sport- of fietsplan.

Chemistry

Chemisch analist dagdienst

Beschrijving van het bedrijf
De business line Oil, Gas & Chemicals voert havengebonden inspecties en controles uit ten behoeve van klanten die actief zijn in de olie- en (petro-) chemische sector. SGS Oil, Gas & Chemicals is marktleider op dit gebied en heeft de grootste diversiteit aan inspecties en controles in de (petro-) chemische sector. Deze afdeling is begonnen in de jaren ‘60 in een van de grootste havens van de wereld, Rotterdam. Om de kwaliteit te waarborgen worden aan de uitvoering van alle activiteiten extreem hoge eisen gesteld.

Functieomschrijving
Voor onze afdeling Oil, Gas and Chemicals in Spijkenisse zoeken wij een chemisch analist (dagdienst).

In de veelzijdige functie van chemisch analist bij SGS voer je zelfstandig een breed spectrum van chemische analyses uit op vloeibare (petro)chemicaliën en gassen, met behulp van diverse fysische technieken zoals GC, ICP en HPLC in ons chemielaboratorium. Tevens houd jij je bezig met titraties en natchemische analyses. Het laboratorium is ISO9001 en ISO17025 geaccrediteerd.

Je komt terecht in een team van zeven ervaren analisten, van kmlo- tot hlo-niveau. Ongeveer 80% van je werkzaamheden bestaat uit reguliere analyses, ongeveer 20% bestaat uit projectmatig werk. Bij goed functioneren heb je de kans om door te groeien.

Functie-eisen
Om in aanmerking te komen voor deze functie, voldoe je aan de volgende eisen:

- Een afgeronde mlo- of hlo-opleiding;
- Kennis van diverse chemische en fysische laboratoriumtechnieken, verkregen door stage-ervaring;
- Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal.

Aanvullende informatie
We bieden een interessante fulltime baan in een veelzijdige werkomgeving, binnen een beursgenoteerde organisatie. Je krijgt goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een marktconform salaris, een sport- en fietsplan en een collectieve zorgverzekering. We zorgen verder voor veel mogelijkheden op het gebied van professionele ontwikkeling. Je komt terecht in een hecht team.

Chemistry