× Home For students
+
Register Participating companies Programme Speeddates Workshops University Organizations For companies
+
How to participate? My company About us
+
The Board Board History Contact
+

Eurofins

CompanyLogo

Exhibition | Speeddate | Workshop

Number of employees

58000

Locations

1000

Countries

54

Student profile

Eurofins Scientific – a relatively young (1987) and fast growing (CAGR >25%) international company in Life Sciences with over 900 laboratories and 55.000 employees. We grow organically every year, acquire new laboratories (25 worldwide in 2020) and launch multiple startups supported by our existing businesses. With over 200.000 unique analytical methods we´re number one in the world in testing, helping to make our planet safer every day. Eurofins´ offers B2B services in research and advise focusing on environmental testing, food, feed & water, clinical diagnostics, pharmaceuticals, agro sciences, material sciences, forensics and genomics.

In the Netherlands we have over 35 locations and 3000 employees. We continuously look for students and graduates, whether it is part-time in one of our labs, doing an internship with us or starting your career. For graduates we have positions in our labs, in R&D, in IT, in finance and also we search for trainees. We're looking for Management Trainees, Operations Trainees and Financial Trainees. Our fast paced environment ensures you of a steep learning curve in starting your career. Due to our strong autonomous growth and acquired companies, opportunities are always at the horizon. We want you to take them: Eurofins – our world needs you! Short movie (30sec): https://youtu.be/hCWqY7nlRzU

Relevant studies

 • Physics and Astronomy
 • Chemistry
 • Computer Sciences
 • Bio-Pharmacy
 • Biology
 • Health
 • Life Sciences
 • Mathematics

Study levels

 • HBO
 • WO
 • PhD

Student backgrounds

 • Dutch
 • International

Vacancies

General Management Traineeship (Biopharma Product Services)

Eurofins zoekt Graduates en Young Professionals die binnen twee jaar zelfstanding leiding geven aan een afdeling of team. Ben jij in staat om stakeholders te managen, mensen in beweging te krijgen en complexe processen in goede banen te leiden? Solliciteer dan nu!

Functieomschrijving - Een ECHT Management Traineeship
De kortste weg naar een leidinggevende positie en eindverantwoordelijkheid over een full P&L in een snelgroeiende organisatie.
Dus geen specialistisch werk en geen inwerkprogramma om daarna zo snel mogelijk declarabel te zijn en gedetacheerd te worden bij klanten. Wat wel?
Dynamisch en afwisselend werk op verschillende locaties in Nederland en mogelijkheden voor internationale vervolgstappen
Een professionele werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatieven en ondernemerschap.
Het tweejarige programma bestaat uit (4) verschillende opdrachten; variërend van projectmanagement tot het zijn van de rechterhand van het topmanagement, de implementatie van innovatieve systemen, het opzetten van nieuwe busines modellen tot het begeleiden van overnames.
Focus op jouw persoonlijke ontwikkeling als leider van de toekomst.
Je besteedt circa 10% van je tijd aan persoonlijke ontwikkeling door onder meer het volgen van leiderschaps-, vakinhoudelijke- en vaardigheidstrainingen, coaching/intervisie met andere Top Graduates.
Locatie: Leiden

Functie-eisen - Als toekomstig Management Trainee heb jij:
Een aanleg en passie voor het aansturen van teams en mensen en doet dit op een inspirerende manier.
Een creatieve- en oplossingsgerichte mindset die weet hoe je initiatieven om kan zetten in vervolg trajecten.
Een goed inlevingsvermogen en de sensitiviteit om mensen op verschillende niveaus om jou heen in jouw idee of voorstel mee te krijgen.
Een goede dosis analytisch vermogen waarmee je knelpunten weet te identificeren en deze vervolgens als onderbouwde verbeteringen weet uit te voeren.
Al vaker feedback ontvangen dat je een fijne collega of teamplayer bent.
Een afgeronde universitaire opleiding, bij voorkeur in technische richting.
Hebt relevante nevenactiviteiten ontplooid (bijvoorbeeld commissie en/of bestuurservaring).
Affiniteit met de dienstverlening van Eurofins en maximaal 2 jaar werkvervaring.
Tenslotte spreek je vloeiend Nederlands en Engels.

Wat kan Eurofins jou bieden?
Je wordt onderdeel van het snelgroeiende en dynamische bedrijf Eurofins, waarmee je een stevige basis van projectmanagement ervaring toevoegt aan je CV. Met een groeiend aantal vestigingen in binnen en buitenland biedt Eurofins kansen voor talent, zowel nationaal als internationaal. Daarnaast bieden we de garantie dat je op elke vestiging ambitieuze en gedreven collega’s treft.
Een marktconform salaris voor een technisch traineeship;
Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling en korting op de ziektekostenverzekering;
25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld;
Maximaal een maand prestatiebonus gebaseerd op het behalen van individueel opgestelde doelstellingen
Deelname aan het Eurofins Graduates Program voor trainees waarin je wordt ondersteund met trainingen voor hard- en softskills;
Een duidelijk 2 jaren plan met focus op jouw persoonlijke ontwikkeling richting een management functie;
Heel veel vrijheid en autonomie;
Een stijle leercurve in de start van je carrière.

Interesse?
Solliciteren kan het hele jaar door. Echter zoeken we voor 1 juli nog naar 2 nieuwe collega's!

De procedure kent een aantal stappen:
1. beoordeling sollicitatie
2. uitnodiging assessments
3. kennismakingsgesprek Talent Acquisition
4. sollicitatiegesprek Business Manager / oud trainee
5. sollicitatiegesprek Hiring Manager
6. contractaanbieding & bespreken startdatum

Wil je meer informatie over deze uitdagende functie neem dan contact op met Anne ter Huerne, Campus Recruiter en Trainee Manager, 0647075222 of anneterhuerne@eurofins.com

Heb je belangstelling voor deze vacature, dan nodigt Eurofins je graag uit om te reageren. Wij willen je verzoeken je je CV achter te laten op onze sollicitatiepagina. Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Beschrijving van het bedrijf

Over het bedrijf
Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise.

Eurofins bestaat wereldwijd uit ruim 50.000 medewerkers, verdeeld over 800 hyper moderne laboratoria en is actief in 50 landen met een pro-forma omzet van 5.4€ Miljard in 2020. Naast zeer sterke autonome groei met vele eigen start-ups heeft Eurofins in 2020 in verschillende landen een totaal van ruim 25 acquisities gedaan.

Onze mensen bij Eurofins leveren een belangrijke bijdrage aan wereldwijde thema’s op het gebied van onder meer milieu, voedselveiligheid en algehele gezondheid. Medewerkers zijn trots op het werk dat zij doen en ervaren veel vrijheid bij de uitvoering van de functie. Verantwoordelijkheden liggen zo laag mogelijk in de organisatie, zodat de mensen met de juiste informatie de juiste besluiten kunnen nemen. Eurofins investeert structureel in de persoonlijke ontwikkeling van talent, zowel op het gebied van leiderschap, doorgroeipotentie als inhoudelijke kennis.

Over de business line
Eurofins BioPharma Product Testing valt onder het internationaal opererende Eurofins. De organisatie voert laboratoriumonderzoek en productie uit voor de internationale life science markt. De diensten variëren van fysieke, chemische en microbiologische kwaliteitscontroles op farmaceutische grondstoffen en (bio)farmaceutische eindproducten. Eurofins werkt conform analysemethoden die door klanten worden aangeleverd, maar ontwikkelt ook haar eigen analysemethoden.

Chemistry Bio-Pharmacy Biology Health Life Sciences

Informatie Analist (Environmental Testing)

Heb je net je WO diploma op zak en ben je op zoek naar een uitdagende baan waar je jezelf kunt ontplooien? Ben je analytisch ingesteld en goed in het in kaart brengen van processen? Dan past het goed bij jou om onze complexe operatie te vertalen naar onze IT infrastructuur als Informatie Analist! Het is niet nodig om een IT'er te zijn, maar als digital native ben je natuurlijk wel IT savvy. Als startende Informatie Analist krijg je vanuit Eurofins een trainings- en ontwikkelingsprogramma en bieden wij interessante doorgroeimogelijkheden, hierover later in de vacature meer!

Functieomschrijving
De locatie Barneveld is geselecteerd als een van de vijf pilot labs in het ambitieuze programma om eigen LIMS (Laboratory Information Management System) voor zowel de Food en Environment business te ontwikkelen. 2022 gaat het jaar worden waarin de laatste ontwikkelingen plaats zullen vinden en het nieuwe LIMS live zal gaan in Barneveld. Jij zult een cruciale rol gaan spelen in de implementatie, niet alleen in Barneveld maar ook Amsterdam, Nazareth (B) en de overige locaties binnen Environment BeNeLux zullen snel daarna volgen.

Als Informatie Analist ben je nieuwsgierig en leergierig van aard. Je analyseert en documenteert de analytische methodes en werkprocessen. Hierbij beschrijf of herschrijf je de huidige processen en stem je dit af met de teamleiders, analisten en laboranten. Je configureert werkprocessen en methodes in verschillende informatie systemen. Daarnaast bereid je de testscenario’s en test data voor, documenteer je de testresultaten en los je de knelpunten op doormiddel van troubleshooting. Hierbij werk je samen met het team volgens de scrum methode.

Inhoud van de functie:
Je bent leergierig en gaat op zoek naar antwoorden. Als je ze niet uit de documentatie of de systemen kunt halen schroom je niet om hier anderen bij te betrekken;
Je houdt van het oplossen van puzzels en schroomt niet om hier pro-actief naar anderen te stappen;
Zelf startend, in staat om bij tegenslagen oplossingen te vinden, ook die buiten de gebaande paden liggen;
Je bent IT savvy, maar niet per se een die hard IT’er;
Je houdt van de inhoud en hebt een goede balans tussen perfectie en pragmatisme.

Functie-eisen
Als Informatie Analist zet je een groen vinkje achter de volgende punten:

Afgeronde MSc;
0-3 jaar werkervaring;
Bèta mentality;
Goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift;

Verder ben je hands on, analytisch en communicatief sterk. Je kunt de kennis die je opdoet in het laboratorium vertalen naar correct geconfigureerde workflows. Hiernaast heb je het vermogen om je eigen werk goed te organiseren, maar je kunt ook uitstekend samenwerken in een team.

Aanvullende informatie

Wij bieden:
Een interessante en uitdagende leeromgeving bij een groot internationaal team van gemotiveerde professionals;
De kans om betrokken te zijn bij een IT project dat een grote impact gaat hebben op het dagelijks werk van een grote groep gebruikers;
Een dynamische, snel groeiende organisatie in ontwikkeling. Eurofins behoort tot de snelstgroeiende bedrijven van Europa;
Marktconforme arbeidsvoorwaarden zoals een aantrekkelijk salaris, een pensioenregeling, 26 vakantiedagen en een reiskostenregeling;
Aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. In de eerste 1,5 jaar ontvang je training on the job om ingewerkt te worden en daarnaast bieden we een traject aan om je softskills te ontwikkelen. Communicatieve vaardigheden en stakeholdermanagement next level komt je namelijk goed van pas in een functie als deze;
Doorgroeimogelijkheden. Na 1,5 tot 2 jaar groei je door als Business Analist, Project Manager, Product Owner, Trainer, Agile Tester, BI consultant, Data Analist of misschien zelfs C# Developer, bij Eurofins is het helemaal aan jou!

Interesse?
Voldoe je aan bovenstaand profiel en ben je geïnteresseerd in een informele, betrokken en prettige werksfeer, dan zien we graag je CV en motivatie tegemoet.
Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Beschrijving van het bedrijf

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise.

Eurofins bestaat wereldwijd uit ruim 58.000 medewerkers, verdeeld over 900 hyper moderne laboratoria en is actief in 54 landen met een pro-forma omzet van 6.8€ in 2021. Naast zeer sterke autonome groei met vele eigen start-ups heeft Eurofins in 2021 in verschillende landen een totaal van ruim 25 acquisities gedaan.

De geaccrediteerde laboratoria van Eurofins Milieu bieden in Nederland een uitgebreid pakket aan chemische, fysische en biologische analyses in alle milieu matrices. Door jarenlange ervaring heeft zij uitvoerige kennis op het gebied van zowel routinematige analyses als niet standaard analyses waaronder analyses van bijzondere verbindingen en microverontreinigingen. Eurofins is marktleider op het gebied van specialistisch onderzoek; opdrachtgevers zijn onder meer waterkwaliteitsbeheerders, Rijkswaterstaat, provinciale en gemeentelijke overheden, milieu-adviesbureaus, industrie en aannemers. Circa 600 gemotiveerde deskundigen verzorgen het traject van monstername tot aan de digitale rapportage van de analyseresultaten. Analyses vinden voornamelijk plaats in de grote laboratoria in Amsterdam (Eurofins Omegam) en Barneveld (Eurofins Analytico).

Physics and Astronomy Chemistry Computer Sciences Bio-Pharmacy Biology Health Life Sciences Mathematics

Junior Projectleider Operations

Eurofins zoekt Graduates en Young Professionals die binnen twee jaar zelfstanding projectmanager zijn óf specialist worden binnen onze operatie. Ben jij in staat om stakeholders te managen, mensen in beweging te krijgen en complexe processen in goede banen te leiden? Solliciteer dan nu!

Functieomschrijving
In de rol van Junior Projectleider Operations wordt je verantwoordelijk voor het verkennen en doorvoeren van high-impact proces automatisering projecten in samenwerking met het lean team en operatie. Jij bent het geweten binnen Eurofins waar het gaat om de kansen en (on)mogelijkheden op het gebied van operational excellence, automatisering en robotisering, zowel technisch als bedrijfsmatig. Als adviseur ben je in staat om in economische waarde te denken. Je werkt samen met lijnmanagers, operational excellence consultants en lean team aan een business case. Daar houdt het niet op, na de ‘go’ op de business case pak je direct het project vast en draag je zorg voor een vloeiende implementatie. Als Junior Projectleider Operations werk je dagelijks met het lokale managementteam, het LEAN team en rapporteer je direct aan de LEAN Director van Eurofins Milieu Nederland België. Doorgroeimogelijkheden richting lijnmanagement, projectmanagement of Business Intelligence zijn eerder vanzelfsprekend dan een uitzondering.
Standplaats: Barneveld. Tevens mogelijkheden om thuis te werken of op kantoor in Barendrecht of Amsterdam.

Functie-eisen
Je bent technisch opgeleid en krijgt energie van het adviseren en implementeren van projectmatige verbeteringen aan de operatie. Zowel logistieke procesoptimalisaties doormiddel van bijvoorbeel LEAN of Kaizen, alsmede technische innovatie doen jouw hart sneller kloppen,. Resultaatgerichtheid, verandering en ondernemerschap zitten in jouw DNA. Daarnaast voldoe je aan de volgende functie-eisen:

Je hebt een afgeronde WO- opleiding in bij voorkeur een technische richting; vb Engineering, Technische Bedrijfskunde, Logistiek & Supply Chain Management, Innovatie Management of IT.
Idealiter heb je sterke affiniteit met of reeds al enige werkervaring met procesoptimalisatie projecten in de praktijk;
Je beschikt over veel drive en energie;
Mens- en samenwerkingsgericht;
Minimaal basisbegrip van procesverbeteringen met daarbij behorende gedrags- en cultuurveranderingen;
Lean-gecertificeerd of interesse om dat snel te worden;
Je beheerst uitstekend de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;

Aanvullende informatie

Wat kan Eurofins jou bieden?
Je wordt onderdeel van het snelgroeiende en dynamische bedrijf Eurofins, waarmee je een stevige basis van projectmanagement ervaring toevoegt aan je CV. Met een groeiend aantal vestigingen in binnen en buitenland biedt Eurofins kansen voor talent, zowel nationaal als internationaal. Daarnaast bieden we de garantie dat je op elke vestiging ambitieuze en gedreven collega’s treft.

Een marktconform salaris voor een technische startersfunctie;
Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling, korting op de ziektekostenverzekering en reiskostenvergoeding;
25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld;
Maximaal een maand prestatiebonus gebaseerd op het behalen van individueel opgestelde doelstellingen
Deelname aan het Eurofins Graduates Program voor trainees waarin je wordt ondersteund met trainingen voor hard- en softskills;
Een duidelijk 2 jaren plan met focus op jouw persoonlijke ontwikkeling richting de functie waarin je wil doorgroeien;
Heel veel vrijheid en autonomie;
Een stijle leercurve in de start van je carrière.

Interesse?
Solliciteren kan tot en met 30 juni. De startdatum wordt in overleg bepaald tussen 1 juli en 1 oktober.
1. beoordeling sollicitatie
2. uitnodiging assessments
3. kennismakingsgesprek Talent Acquisition
4. sollicitatiegesprek LEAN director
5. afsluitend gesprek, interviewer afhankelijk van startend project
6. contractaanbieding & bespreken startdatum

Wil je meer informatie over deze uitdagende functie neem dan contact op met Anne ter Huerne, Campus Recruiter & Trainee Manager, +31647075222 of anneterhuerne@eurofins.com.

Heb je belangstelling voor deze vacature, dan nodigt Eurofins je graag uit om te reageren. Wij willen je verzoeken je je CV achter te laten op onze sollicitatiepagina. Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Beschrijving van het bedrijf
Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise.

Eurofins bestaat wereldwijd uit ruim 50.000 medewerkers, verdeeld over 800 hyper moderne laboratoria en is actief in 50 landen met een pro-forma omzet van 5.4€ in 2020. Naast zeer sterke autonome groei met vele eigen start-ups heeft Eurofins in 2020 in verschillende landen een totaal van ruim 25 acquisities gedaan.

Onze mensen bij Eurofins leveren een belangrijke bijdrage aan wereldwijde thema’s op het gebied van onder meer milieu, voedselveiligheid en algehele gezondheid. Medewerkers zijn trots op het werk dat zij doen en ervaren veel vrijheid bij de uitvoering van de functie. Verantwoordelijkheden liggen zo laag mogelijk in de organisatie, zodat de mensen met de juiste informatie de juiste besluiten kunnen nemen. Eurofins investeert structureel in de persoonlijke ontwikkeling van talent, zowel op het gebied van leiderschap, doorgroeipotentie als inhoudelijke kennis.

De geaccrediteerde laboratoria van Eurofins Milieu bieden in Nederland een uitgebreid pakket aan chemische, fysische en biologische analyses in alle milieu matrices; Eurofins is marktleider op het gebied van specialistisch onderzoek. Opdrachtgevers zijn onder meer waterkwaliteitsbeheerders, Rijkswaterstaat, provinciale en gemeentelijke overheden, milieu-adviesbureaus, industrie en aannemers. Eurofins Food Testing Netherlands biedt in Nederland laboratoriumonderzoek, consultancy en inspectiediensten aan op het gebied van voeding, diervoeding en water en bestaat uit zes locaties binnen Nederland, van Zeeland tot Friesland. Per locatie zijn er meerdere zelfstandig werkende Business Units met elk hun eigen diensten en omvang. Eurofins Food Testing en Eurofins Milieu maken beide een sterke groei en ontwikkeling door, waarbij dynamiek en verandering volop aanwezig zijn.

Physics and Astronomy Chemistry Computer Sciences Bio-Pharmacy Biology Health Life Sciences Mathematics