× Home For students
+
Register Programme Speeddates Workshops University Organizations For companies
+
How to participate? My company About us
+
The Board Board History Contact
+

N.V. Juva

CompanyLogo

Exhibition | Speeddate | Workshop

Number of employees

280

Locations

Poeldijk, Westland (Zuid-Holland)

Countries

Nederland

Company profile

Als netwerkbedrijf werken wij aan een leefbare en duurzame samenleving voor iedereen en geloven in de kracht van innovatie en samenwerking om dit te bereiken. De omvorming van de huidige energievoorziening naar een duurzaam energiesysteem zien we als grootse uitdaging voor de komende decennia.

Met onze specialisatie in het transport van energie en de daaraan gerelateerde producten en diensten, binnen de wettelijke kaders nemen wij hierin initiatief door verbinding te zoeken met alle stakeholders. Door samenwerking komen we tot de beste oplossingen.

N.V. Juva kent drie dochterondernemingen die ieder haar eigen specialisaties kennen: Westland Infra Netbeheer B.V., Capturam B.V. en Anexo B.V.

Relevant studies

  • Computer Sciences
  • Mathematics

Study levels

  • HBO
  • WO
  • PhD

Student backgrounds

  • Dutch

Vacancies

Business Analist

Jouw functie bij ons:
Als Business Analist kom je te werken in het Business Development team van Anexo. Hier ben je verantwoordelijk voor specifiek data analyse op het gebied van business development. Het gaat daarbij om een bijdrage te leveren aan product en service ontwikkelingen. Vrijwel alle vraagstukken waar Anexo een oplossing voor kan ontwikkelen zijn data gedreven. De werkzaamheden zijn dan ook divers. Van individuele vraagstukken tot het analyseren van groepen en/of segmenten.

Jij verwerkt en levert bruikbare data op vraagstukken die Anexo meer en meer krijgt van klanten en die voortkomen uit de energietransitie en de kansen die we zien. Zo ontwikkelen we graag slimme netwerken en hebben hiervoor de juiste input nodig. Met de analyses vooraf willen we vraag en aanbod kunnen matchen met duurzame bronnen en batterij opslag.

Verder ben je binnen het team de specialist als het gaat om (data)analyse vraagstukken. Dit houdt in dat je teamleden regelmatig een beroep op jouw kwaliteiten doen. Daarnaast kun je gebruik maken van de technische expertise van collega's om je eigen vraagstukken in te vullen en daarmee waardevoller te maken. Je zit ook regelmatig aan tafel bij klanten of mogelijke opdrachtgevers. Dat betekent dat je een belangrijke rol krijgt bij de ontwikkeling van nieuwe producten/services. Vanzelfsprekend zijn deze veelal gebaseerd op de nieuwste technologieën.

Verder maken we graag gebruik van samenwerkingen met andere bedrijven die waardevolle data/analyse/verwerking/processing uit kunnen voeren. In deze functie ben jij de specialist die bij deze samenwerkingen betrokken is en een zal je een oordeel moeten geven over de waarde en kwaliteit van zulke samenwerkingen.

Dit vind je leuk om te doen:
- Middels scherpe analyses een bijdrage leveren aan product/service ontwikkelingen en innovaties;
- Conceptueel denken en betrokkenen meenemen in jouw bevindingen;
- Kennis delen én uitbreiden;
- Samenwerken met in- en externe betrokkenen.

Wat je van ons kunt verwachten:
Samen gaan we de uitdaging aan en werken we aan een leefbare en duurzame samenleving voor iedereen.

De sfeer is informeel. Een collega: ‘Je hoeft je niet druk te maken als je de directeur nodig hebt. Je loopt gewoon binnen. Ook kun je alles op tafel gooien wat je dwars zit.’

Wij houden van groei. Een collega: ‘Je kunt naar school gaan. In je vakgebied of erbuiten. Sommige werkgevers houden dat af. Anexo juist niet.’

Ons salaris is bovengemiddeld. Een collega van HR: ‘Als je kijkt naar de gemiddeldes in de markt, zitten we echt goed. Daarbovenop komen nog een persoonlijk budget en eindejaarsuitkering.’

Is deze functie iets voor jou?
Je bent vanzelfsprekend analytisch, accuraat en je kunt denken in concepten. Daarnaast werk je gemakkelijk samen met anderen, heb je een realistisch beoordelingsvermogen en presenteer en communiceer je gemakkelijk. Verder waarderen we ondernemerschap in je. Daarom ambieer je een functie bij een commercieel en vooruitstrevend bedrijf. En ook heel belangrijk: Je wilt bijdragen aan de uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengen.

Hier herken jij jezelf in:
- Je beschikt over een relevante afgeronde WO/HBO opleiding in Bèta richting;
- Je bent bekend met tools voor data-ontsluiting (SQL) en analyse zoals Excel, Power BI, etc;
- Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wij bieden:
Anexo maakt deel uit van onze holding N.V. Juva. Bij Juva kun je onder andere rekenen op:
- Je krijgt een persoonlijk budget van 18%. 8% is vakantiegeld en 10% is flexibel. Met die 10% kun je kiezen voor vrijheid – dus meer vakantie – of voor extra salaris;
- 24,5 vakantiedagen op basis van 40 uur;
Een eindejaarsuitkering van 3,7%. Omdat we het je gunnen;
- Collectieve ziektekostenverzekering met korting en aansluiting bij pensioenfonds ABP;
- Weet je dat wij het World-class Workplace Keurmerk hebben? Voor onze fijne werksfeer, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en de goede balans werk-privé.

Benieuwd wat wij je nog meer te bieden hebben? Bekijk het op de werken-bij-pagina van onze holding N.V. Juva.

Computer Sciences Mathematics

Operationeel Datamanager

Jouw functie bij ons:
Met vier andere Operationeel Datamanagers in het team Datadiensten ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele proces- en uitvalverwerking. Je rapporteert aan de data analisten in het team of de processen juist, tijdig en volledig zijn uitgevoerd. In nauwe samenwerking met de data analisten stel je (test)specificaties op voor de functionele verbeteringen en wijzigingen in de IT applicaties en verricht je hiervoor testwerkzaamheden.

Het team Datadiensten is onderdeel van het meetbedrijf van Anexo B.V. Het team is, vanuit de taken als Erkende Meet Verantwoordelijke, verantwoordelijk voor de meetdata binnen de energiemarkt en –klantprocessen.

Samen met je collega datamanagers ben je bezig met het collecteren, valideren en de distributie van de meetdata. De handelingen welke bij deze taken horen zijn geautomatiseerd. Jij bedient de diverse systeemonderdelen die hiervoor zorgen. Je controleert of de gegevensstromen volledig, juist en tijdig zijn, voordat je deze verder verwerkt. Bij uitval zorg je voor een passende oplossing om het probleem te verhelpen. Bij complexere problemen schakel je de data analisten in. Tevens controleer je de te versturen verbruiksgegevens op juistheid en volledigheid.

Je houdt je ook bezig met het waarborgen van de datamanagement systemen. Je stelt op basis van functionele specificaties een procesbeschrijving of testplan op. Je stelt een planning op van te verrichten testen of operationele werkzaamheden, rekening houdend met in- en externe voorschriften en stemt deze af met de data analisten of IT. Tevens controleer je de werking van de datamanagement systemen op juistheid, volledigheid en tijdigheid door middel van o.a. testen, analyses en rapportages en rapporteer je over de status.

Je neemt als Operationeel Datamanager deel aan het ontwikkelingstraject van nieuwe applicaties ten behoeve van het datamanagement systeem en bewaakt de functionaliteit en voortgang.
Je test de opgeleverde applicatie op basis van vooraf opgestelde testprocedures. Vervolgens deel je de resultaten met de data analisten of IT en neem je waar nodig vervolgstappen.
Je accepteert de opgeleverde applicatie van IT en implementeert de gewijzigde applicatie en draagt zorg voor de ingebruikname.

Je onderhoudt contact met de landelijke netbeheerders, leveranciers, programma verantwoordelijken, meetbedrijven etc. Je beantwoordt vragen of geeft informatie met betrekking tot verbruiks-, berichtenverkeer, uitval, fouten en dergelijke en registreert deze in het systeem voor markt- en klantvragen. Je gebruikt de databasetools voor de oplevering van de managementinformatie en doet voorstellen voor verbeteracties.

Dit vind je leuk om te doen:
- Meetdata verzamelen, controleren en verspreiden met verschillende (geautomatiseerde) systemen. Bij fouten zorg je snel voor een passende oplossing.
- Het beheren en waarborgen van de datamanagement systemen en het controleren van de werking op juistheid, volledigheid en tijdigheid door middel van testen, analyses en rapportages.
- Testscenario’s opstellen, uitvoeren en bijbehorende rapportages maken. Door jouw accurate aanpak kunnen wij dit vol vertrouwen aan jou overlaten.
- Contact onderhouden met veel verschillende partijen waaronder de landelijke netbeheerders, leveranciers, programma verantwoordelijken.
- Beantwoorden van vragen of informatie geven met betrekking tot verbruiksgegevens, berichtenverkeer, data-uitval en fouten. Alles wordt netjes door jou geregistreerd.
- Opleveren van klant- en managementinformatie uit de databasetools en het initiëren van verbeteracties.

Wat je van ons kunt verwachten:
Jij krijgt als operationeel datamanager een heel diverse functie in een enthousiast team. Je hebt nauwcontact met collega’s, klanten en andere partijen. Elke vraag is uniek en dat zorgt voor veel afwisseling. Met jouw kennis en creativiteit kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de energievraagstukken van de klant. De dagstart en het vóór 10:00 uur versturen van de gecontroleerde meetdata zijn vaste prik. Verder ben je redelijk vrij in de indeling van jouw tijd.

We helpen elkaar. Een collega Data Analist: 'Ik vind het heel fijn werken in het team datadiensten. Hoe druk iedereen ook is, we proberen elkaar te helpen.’

We werken graag samen. Een collega die al 20 jaar bij ons werkt: ‘Het is een platte organisatie. De verantwoordelijkheden liggen echt op de juiste plek.’

Wij houden van groei. Een collega: ‘Je kunt naar school gaan. In je vakgebied of erbuiten. Sommige werkgevers houden dat af. Anexo juist niet.’

Verder is ons salaris bovengemiddeld. Een collega van HR: ‘Als je kijkt naar de gemiddeldes in de markt, zitten we echt goed. Daarbovenop komen nog een persoonlijk budget en eindejaarsuitkering.’

De sfeer is informeel. Een meetspecialist: ‘Je hoeft je niet druk te maken als je de directeur nodig hebt. Je loopt gewoon binnen. Ook kun je alles op tafel gooien wat je dwars zit.’

Is deze functie iets voor jou?
Je hebt minimaal een MBO4 diploma op zak en wordt blij van het werken met een grote variatie aan data. Op school scoorde je altijd goed op de exacte vakken en in Excel vind jij beter je weg dan de meeste mensen op je heen. Draaitabellen etc. zijn een eitje voor jou. Je hebt (enige) kennis van geautomatiseerde informatiesystemen, informatiebeheer en informatiemanagement. Ook met de databaseapplicatie SQL ben je bekend. Is iets nieuw voor je? Geen probleem. Met jouw logisch denkvermogen maak jij het je snel eigen.

Je kunt prima zelfstandig werken, maar haalt ook veel voldoening uit het werken in teams. Je denkt goed mee. Dankzij jouw analytische vaardigheden, creativiteit en inventiviteit, draag je mooie werkbare oplossingen aan. Bovendien vind je de ontwikkelingen in de energiemarkt interessant. Je signaleert veranderingen en speelt daar op in.

Hier herken jij jezelf in:
- Je beschikt over MBO+ werk- en denkniveau;
- Je hebt kennis van geautomatiseerde informatiesystemen, informatiebeheer, informatiemanagement en testen;
- Je hebt kennis van de databaseapplicatie SQL;
- Je bent zelfstandig, accuraat, resultaatgericht en praktisch;
- Daarnaast ben je flexibel, analytisch, creatief en inventief voor het oplossen en uitvoeren van uiteenlopende werkzaamheden.

Wij bieden:
Anexo maakt deel uit van onze holding N.V. Juva. Bij Juva kun je onder andere rekenen op:
- Je krijgt een persoonlijk budget van 18%. 8% is vakantiegeld en 10% is flexibel. Met die 10% kun je kiezen voor vrijheid – dus meer vakantie – of voor extra salaris.
- 24,5 vakantiedagen op basis van 40 uur.
- Een eindejaarsuitkering van 3,7%. Omdat we het je gunnen.
- Collectieve ziektekostenverzekering met korting en aansluiting bij pensioenfonds ABP.
- Weet je dat wij het World-class Workplace Keurmerk hebben? Voor onze fijne werksfeer, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en de goede balans werk-privé.

Benieuwd wat wij je nog meer te bieden hebben? Bekijk het op de werken-bij-pagina van onze holding N.V. Juva.

Computer Sciences Mathematics

(Junior) Developer

Jouw functie bij ons:
Als Developer bij Juva bouw je samen met je collega’s letterlijk mee aan de energietransitie. Bijvoorbeeld door jouw bijdrage aan het streaming meetdata platform van onze werkmaatschappij Anexo, of het ontwikkelen van REST API’s voor Westland Infra Netbeheer. Jij bouwt en onderhoudt applicaties in Oracle APEX (een low-code ontwikkelplatform), werkt mee aan het opzetten van microservices met bijvoorbeeld Java, Python of Node.js en ontwikkelt systemen met Oracle PL/SQL in de Cloud. Een hele brede en afwisselende functie, waarin wij je graag ondersteunen en helpen om je verder te ontwikkelen.

Dit vind je leuk om te doen:
- Ontwikkelen en onderhouden van bedrijfssystemen en applicaties op een DevOps manier;
- Jezelf verbreden en nieuwe technologie omarmen;
- Werken in een Agile/Scrum omgeving;
- De input van de business combineren met eigen creativiteit en kennis;
- Vervolgens ontwerpen, bouwen, configureren, testen, implementeren, beheren, optimaliseren, incident management en informatiebeveiliging. Jij bent in je element in deze veelzijdige baan!

Wat je van ons kunt verwachten:
Samen gaan we de uitdaging aan en werken we aan een leefbare en duurzame samenleving voor iedereen.

Ruimte voor ontwikkeling. ‘Ik ervaar veel ruimte voor zelfontplooiing en heb veel contact met collega’s. Er is een prettige werksfeer.’

We werken graag samen. Een collega DevOps Engineer: 'De samenwerking en sfeer in het team is heel goed. Je kunt met vragen bij elkaar terecht. We stemmen veel af en controleren elkaars code. Zo kunnen we ook kennis delen en de kwaliteit waarborgen. '

Is deze functie iets voor jou?
Je kunt goed zelfstandig werken, maar je vindt het juist ook leuk om samen met de business tot goede oplossingen te komen en bestaande applicaties steeds verder te verbeteren. Samenwerking en contact met verschillende betrokkenen binnen en buiten het team spreekt je dan ook aan. Verder blijf je graag op de hoogte van veranderingen in jouw vakgebied en ben je breed georiënteerd. Daarnaast wil je graag een bijdrage leveren aan de verduurzaming die plaatsvindt in de energiebranche. Niet alleen de branche is volop in ontwikkeling, maar ook jij wil je continue blijven ontwikkelen.

Hier herken jij jezelf in:
- HBO werk- en denkniveau en een afgeronde ICT-opleiding;
- Je bent goed in gestructureerde probleemanalyse en -oplossing;
- Je hebt kennis van en ervaring met applicatie ontwikkeling en programmeren;
- Bij voorkeur beschik je over ervaring met PL/SQL en Oracle Databases;
- Het is mooi meegenomen als je ervaring hebt op het gebied van Apex of Node.js maar zeker geen vereiste.

Wij bieden:
- Bij Juva kun je onder andere rekenen op:
- Je krijgt een persoonlijk budget van 18%. 8% is vakantiegeld en 10% is flexibel. Met die 10% kun je kiezen voor vrijheid – dus meer vakantie – of voor extra salaris.
- 24,5 vakantiedagen op basis van 40 uur.
- Een eindejaarsuitkering van 3,7%. Omdat we het je gunnen.
- Collectieve ziektekostenverzekering met korting en aansluiting bij pensioenfonds ABP.
- Weet je dat wij het World-class Workplace Keurmerk hebben? Voor onze fijne werksfeer, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en de goede balans werk-privé.

Benieuwd wat wij je nog meer te bieden hebben? Je vindt het op de werken-bij-pagina.

Computer Sciences Mathematics

(Onderzoek)stage energietransitie

Is deze functie iets voor jou?
Je bent een student met een technische achtergrond en hebt interesse in de energietransitie. Je vindt het leuk om zelfstandig onderzoek te doen naar de technische specificaties van nieuwe technologieën. Heb je kennis van de energiemarkt? Dat is een pré, maar zeker geen vereiste.

Jouw functie bij ons
Juva is de holding van de werkmaatschappijen Westland Infra, Anexo en Capturam. Een brede en diverse verzameling van organisaties welke actief zijn in de wereld van (duurzame) energie.

Voor de energietransitie is er een verschuiving van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare bronnen nodig. De markt is continu in ontwikkeling waarbij nieuwe technieken zich ontpoppen. Vanuit Capturam zijn wij opzoek naar iemand die de businesscase kan berekenen van één van deze nieuwe technieken. Een voorbeeld hiervan is een e-boiler voor in de kas. Met deze boiler kan middels elektra warmte opgewerkt worden.

Dit vind je leuk om te doen
Door de huidige elektriciteitstarieven wordt het op sommige momenten voordelig elektriciteit in warmte om te zetten en in de kas te gebruiken. Binnen Capturam willen we dit verder onderzoeken. Zo zijn we benieuwd naar het antwoord op de vragen:
• Bij welke elektriciteitsprijs is dit het geval?
• Hoeveel warmte kun je hiermee opwekken voor hoeveel dagen per jaar?
• Wat is de terugverdien tijd?

Uiteraard bieden we voldoende begeleiding, zodat je je zo snel mogelijk thuis voelt.

Hier herken je jezelf in
• Je volgt een relevante, technische opleiding, bijvoorbeeld Toegepaste Wiskunde.
• Je bent bekend met Excel of Python (om de terugverdien tijd van een nieuwe technologie te berekenen).
• Je bent enthousiast, leergierig en gemotiveerd.
• Je werkt graag in een informele omgeving.
• Je wil graag kennis maken met het bedrijfsleven.

Wat je van ons kunt verwachten
Een groot gedeelte van jouw stage vindt plaats in ons gloednieuw verbouwde kantoor, waar flex- en samenwerken centraal staat. Gedeeltelijk thuiswerken is in overleg ook mogelijk.

Samen met jou kijken we hierin graag waar je interesses liggen op het gebied van nieuwe energie technieken en waar je meer over wilt weten. Zo zijn je dagen als stagiair niet alleen leerzaam, maar ook nog eens leuk.

Wij bieden
Capturam maakt deel uit van onze holding N.V. Juva. Als stagiair bij Juva kun je onder andere rekenen op:
• Een stagevergoeding. Omdat we het je gunnen.
• Reiskostenvergoeding volgens onze bedrijfsregeling.
• Weet je dat wij het World-class Workplace Keurmerk hebben? Voor onze fijne werksfeer, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en de goede balans werk-privé.

Benieuwd wat wij je nog meer te bieden hebben? Je vindt het op de werken-bij-pagina van Juva.

Vragen over jouw sollicitatie? Neem contact op met ons HR-team via 085-002 8200 of HR@juva.nl

Computer Sciences Mathematics