Exhibition | Speeddate | Workshop
65000
Rotterdam Den Haag Amsterdam Utrecht Den Bosch Zwolle Alkmaar
Netherlands
The police are always there to make the Netherlands more safe and secure.
The police protect democracy, they uphold the law and they have authority on the streets.
Wherever it is necessary, the police offer a helping hand. In emergency situations they forcibly interfere. Where others step back, police officers step forwards, using force where necessary - possibly putting their lives at risk. The police actively engage with citizens and partners.
The police do so with an eye and an ear for what is important to the community and to society. The actions and the behaviour of the police are always closely monitored. Working for the police means being there 24 hours a day. The police are there for everyone which is why the core values of the police are being incorruptible, courageous, reliable and compassionate.
The meaning of ICT to the police
Matters such as developing, BI, data science and cyber security are certainly a top priority for the police. Everyone within our organisation makes a contribution to the successful implementation of police tasks and duties, which is making the Netherlands safer, an important matter which certainly applies to the ICT staff members.
Smart ICT staff members are absolutely invaluable to the safety in the Netherlands, irrespective of whether it concerns digital investigations, repelling cyber-attacks, making data accessible or developing apps for colleagues on the street. Being well-educated, creative and motivated, they make a significant contribution together with hundreds of other ICT professionals.
Key facts
• The police ICT Department has approximately 1600 staff members. In addition, hundreds of ICT staff members are working in other areas of expertise such as Forensic Investigation, Intelligence, Cyber Security, Digital Investigation etc.
• The police are working with DevOp teams and so-called scrum teams with the aim of tackling various strategic themes. A number of development disciplines are represented by experts such as software architects, developers, testers, implementation experts, cloud developers, Linux experts, product owners and managers. In addition, data scientists, data analysts, (cyber) security experts and digital investigators are working in many different teams at the police.
• The police often use open-source software for their work. The following products and technologies are among those being used within the police: Node.js, TypeScript, RxJS, Angular 6+, Immutable.js, Yarn, Webpack, Karma, Chai, Cypress, Apache, Cordova, Angular schematics, Sharepoint, HTML5, Java, CSS, Ionic, Xamarin, Samsung Knox, Bash, Oracle, Sybase, C#, Perl, Python etc.
For more information, check our site:
https://it.kombijdepolitie.nl/
Wie ben jij?
Je bent maatschappelijk breed georiënteerd en volgt ontwikkelingen in de samenleving op de voet. Je bent ook nieuwsgierig en analytisch ben je ijzersterk. Binnen je vakgebied en specialisme weet je constructief met collega’s samen te werken en ben je een volwaardige sparringpartner in het toepassen van jouw specialisme. Daarnaast heb je de moed om klassiek denken uit te dagen met frisse ideeën. Jij bent initiatiefrijk, gericht op vernieuwing en hebt snel in de gaten wat er nodig is. Je begrijpt als geen ander de effecten van de digitalisering in de samenleving. Je streeft ernaar om de politie beter en slimmer te maken. Met veel energie, creativiteit en flexibiliteit zet jij je dagelijks in om veiligheidsproblemen inzichtelijk te maken, om bij te dragen aan opsporingsonderzoeken en om de beste producten en resultaten na te streven met je collega’s.
De veranderende maatschappij en de beweging in bij de politie vragen een actieve leerhouding en de bereidheid om te veranderen. Je kunt snel schakelen tussen bijvoorbeeld analyses of informatie uit open source, behoeften concretiseren met collega’s en presentaties geven. Ook heb je een goed ontwikkeld gevoel voor verschillende belangen en beschik je over een gezonde dosis organisatiesensitiviteit. Je communicatieve vaardigheden heb je sterk ontwikkeld en je legt gemakkelijk contacten in je netwerken. Je neemt zelf initiatief en kunt je werk goed organiseren en structureren.
Verder zoeken datascientisten, data analisten, developers, cyberspecialisten, digitaal professionals.
tester
Wist je dat de Nederlandse politie tot de beste korpsen ter wereld behoort? Dit hebben we te danken aan onze state-of-the-art ICT oplossingen, zoals opsporingsapplicaties als infraroodsensing in helikopters. Het regelen van de verkeersveiligheid, het opsporen van daders van strafbare feiten, het voorkomen of oplossen van cybercrime; om welk soort politiewerk het ook gaat, goede informatievoorziening is daarbij van onschatbare waarde. Wil jij je IT-skills inzetten zodat het werk van de politie nóg beter en veiliger wordt? Er is ruimte voor medior én senior testers.”
Specificaties vacature
Locatie(s):
Utrecht, Rotterdam en Zwolle
Organisatieonderdeel:
Politiedienstencentrum
Vakgebied(en):
ICT
Niveau:
HBO
Wat ga je doen?
Collega tester Edward vertelt: “Elke dag ervaar ik dat ik onderdeel ben van de Nationale Politie. Onder meer met het ontwikkelen van systemen die de collega’s op straat en op de meldkamer helpen hun werk nog beter te kunnen doen. Als testanalist draag ik rechtstreeks bij aan de kwaliteit hiervan. Het motiveert enorm om te zien hoe er in de dagelijkse praktijk met deze applicaties gewerkt wordt.”
Samen met applicatiebeheerders en softwareontwikkelaars werk je aan het beheer, het onderhoud en de vernieuwing van een of meer producten uit het enorm brede applicatielandschap van de politie. We werken met de nieuwste technieken. Kijk er niet van op als je te maken krijgt met big data of AI. In overleg met jou bepalen we in welk DevOps-team je aan de slag gaat. Je zorgt ervoor dat er risk-based getest wordt volgens de afspraken in het team. Dat doe je in samenwerking met functioneel beheer, de product-owner en eventueel de gebruikers.
Het plannen, opzetten en onderhouden van handmatige én geautomatiseerde (regressie)testsets en de analyse van de testdata, dat is een van je kerntaken. Daarnaast ondersteun je bij ketentests die we uitvoeren in samenwerking met partners als het OM, de Douane en de Koninklijke Marechaussee. Samen met expertiseteams verzorg je de voorbereiding en uitvoering van non-functionele testen voor bijvoorbeeld performance en security. Zo ga je samen met collega’s de uitdaging aan om de applicaties steeds beter te laten aansluiten op de behoeften van de operationele diensten.
Van een senior tester vragen we wat extra’s ten opzichte van een medior collega. Je bent ondernemend en in staat om binnen je vakgebied adviserend op te treden en doordachte oplossingsrichtingen aan te geven voor de meer complexere uitdagingen. Je hebt een brede blik en kunt over de grenzen van je eigen vakgebied heen kijken en verbindingen leggen; daarbij organiseer, ondersteun en begeleid je implementatie van nieuwe technieken. Je bent resultaatgericht, hebt doorzettingsvermogen en bent door je overtuigingskracht in staat om draagvlak te creëren binnen en buiten het Productiehuis. Je beschikt over een groot probleemoplossend en zelfsturend vermogen.
Waar ga je werken?
Softwareontwikkeling binnen de politie vindt plaats in het zogenoemde Productiehuis. Dit is een organisatievorm waarin zo’n honderd DevOps-teams applicaties (door)ontwikkelen en beheren. Dit doen we op verschillende locaties in Nederland, waar je aan de slag gaat bij een van de zeven productielijnen. Dit zijn Bedrijfsvoering, Business Intelligence, Connect, Handhaving, Opsporing, Verkeer en Sensing, Vreemdelingenzaken, Identiteit en Biometrie. Welke het voor jou wordt, bepalen we samen. In elk geval werk je nauw samen met de technische applicatiebeheerders en softwaredevelopers in je team.
We werken hybride, dus deels vanuit huis en deels op kantoor. Tijdens je inwerkperiode word je een-op-een begeleid door je buddy, en ook daarna kun je altijd terugvallen op je mentor en meer ervaren collega’s. Verder loop je ook wel eens mee met de politiemedewerkers in het veld. Door in de praktijk te ervaren hoe en waarvoor de systemen werken, kun je maatwerk blijven leveren, en eraan bijdragen dat het Nederlandse politiekorps dankzij de ICT tot de beste ter wereld blijft behoren.
Waarom je als IT’er aan de slag wilt bij de politie:
Je krijgt steeds met nieuwe functionaliteiten en tools te maken, en blijft up-to-date als het gaat om de nieuwste testtechnieken.
ICT wordt alleen maar belangrijker voor het werk van de politie. Dus wil je een van de vele opleidingen volgen die van belang zijn voor je functie, dan kan dat altijd.
Je krijgt volop kansen om je te ontwikkelen en door te groeien. Je kunt in de toekomst, als je dat wilt, ook bij een ander onderdeel van het Productiehuis aan de slag.
Wie ben jij?
Als nauwkeurige en analytisch sterke testspecialist wil jij je continu blijven ontwikkelen in een dynamische omgeving met maatschappelijk belang. Daarom zorg je dat je goed op de hoogte bent van de ontwikkelingen en innovaties in je vakgebied. Je werkt graag in een team, toont initiatief en kunt je ideeën en inzichten helder verwoorden voor je collega’s. Ook kun je je werkzaamheden goed organiseren, vind je het belangrijk om je afspraken na te komen en ga je het liefst door totdat een test vlekkeloos draait.
Verder heb je:
een hbo-diploma, bij voorkeur in de richting ICT en een ISTQB- of TMap-certificaat;
minimaal twee jaar ervaring als testspecialist en bij voorkeur ervaring met Agile-werken, zoals DevOps en Scrum;
ervaring met het ondersteunen van gebruikersacceptatietesten en met het organiseren, voorbereiden en uitvoeren van ketentesten;
kennis van en ervaring met testautomatisering en de tools en technieken die daarbij worden gebruikt zoals Cucumber, Selenium en Cypress;
bij voorkeur ervaring met het testen van API’s, met behulp van Insomnia en/of Postman;
bij voorkeur ervaring met het testen van non-functionals, zoals security en performance en het integreren van testen in een CI/CD pipeline.
Wat wij bieden
De standplaatsen zijn Utrecht, Rotterdam en Zwolle. We bepalen samen op welke locatie jij aan de slag gaat. Er is ruimte voor meerdere fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.
Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is.
Verder kun je het volgende van ons verwachten:
een bruto maandsalaris van minimaal € 3.155,- en maximaal € 5.026,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).
De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist B. Afhankelijk van kennis en ervaring wordt bekeken welke functie bij je past. Dit wordt in het selectiegesprek getoetst.
Interesse?
Bel of mail Marlou de Bruijn, IT recruiter (06 - 29 55 45 32, marlou.de.bruijn@politie.nl) als je meer informatie wilt hebben over de functie of sollicitatieprocedure.
Solliciteer uiterlijk 20 maart 2023 via de sollicitatiebutton.
Wat verder belangrijk is
Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/
De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei
De politie heeft de afgelopen jaren al mooie successen geboekt op het gebied van de aanpak van Cyber Enabled Crime, zoals in de onderzoeken naar Ennetcom (aanbieder PGP-telefoons) en Hansa Market (online marktplaats waar veelal drugs werd verhandeld). De verwachting is dat encryptie, anonimiseringstechnieken en de handel in illegale goederen en diensten op verborgen marktplaatsen alleen maar zal toenemen in de nabije toekomst. Het Team Cyber Enabled Crime is op zoek naar een data scientist die een bijdrage wil leveren aan de bestrijding hiervan.
Wat ga je doen?
Als datascientist bij het Team Cyber Enabled Crime speel je een essentiële rol in het opwerken van ruwe data, het verkennen van de data, het inzichtelijk maken van de data en de extractie van kennis uit deze data. Naast het doen van deze analyses vervul je ook de rol van data engineer. Dit betekent dat je onbewerkte data combineert, transformeert en vervolgens het proces van inlezen in het gecentraliseerde data warehouse bewaakt.
De ruwe onderzoeksdata die je krijgt aangereikt kent vele maten en vormen. Deze data moet vervolgens verwerkt en ingelezen worden in ons data warehouse. Je wordt daarbij ondersteund door ons zelf ontwikkelde tooling, maar zal voor sommige types data op jezelf zijn aangewezen. Je beschikt over voldoende creativiteit en scripting vaardigheden om hierin je weg te vinden.
Meer specifiek betekent dit dat jij in de functie:
de juiste vragen weet te stellen voor de opsporing, een afweging maakt welke data je nodig hebt, de data exploreert en zoveel mogelijk zelfstandig inzichtelijk maakt;
de data, in kan laden, modelleert, verrijkt of reduceert en patronen herkent om aanknopingspunten aan het licht te brengen die betrekking hebben op daders, modus operandi, misbruikte infrastructuur of slachtoffers;
het verhaal uit de data helder aan anderen overbrengt, ondersteund door duidelijke visualisaties;
buiten bestaande kaders denkt, experimenteert met innovatieve methodieken en oplossingen bedenkt voor complexe opsporingsvraagstukken.
Waar ga je werken?
Jij gaat werken voor de Dienst Landelijke Recherche (DLR) die, vanwege de schaalgrootte, in meerdere opsporingsteams (verschillende standplaatsen) is onderverdeeld. Deze teams opereren op dezelfde manier en beschikken over alle dagelijks benodigde onderzoeksondersteuning, inclusief financiële en digitale expertise.
Het team van de DLR waar jij zou komen te werken is het Team Cyber Enabled Crime (TCEC). TCEC werkt onder aansturing van High Tech Crime, en onderzoekt cyber enabled crime met behulp van data gedreven technieken. Cyber enabled crime is criminaliteit waarbij gebruik wordt van geavanceerde digitale technieken waarmee daders zichzelf en/of hun activiteiten proberen te verhullen of de schaal van hun opereren vergroten. De focus ligt daarbij op darkweb, Virtuele Valuta en de-anonimisatie. Voorbeelden van dit soort onderzoek zijn Hansa Market, Wallstreet Market en onderzoek naar 3D-geprinte vuurwapens.
Binnen TCEC is offensief data-gedreven opsporen de norm en werken digitaal en financieel specialisten intensief samen met tactische collega's aan interventies met impact. Dit maakt dat TCEC een sterke digitale component kent. Op creatieve wijze en door het benutten van alle toegestane (technische) mogelijkheden bestrijden we de georganiseerde misdaad. Dit gebeurt onder meer door het uitvoeren van eigen opsporingsonderzoeken en internationale rechtshulpverzoeken.
Tijdens onderzoeken wordt soms op onregelmatige tijden gewerkt. Het komt dus voor dat je buiten reguliere werktijden en/of in de weekenden werkt.
Wil je meer weten? Check de vacature: https://kombijde.politie.nl/vacatures/datascientist---team-cyber-enabled-crime_982082.html
Wist je dat de Nederlandse politie tot de beste korpsen ter wereld behoort? Dit hebben we te danken aan onze state-of-the-art ICT oplossingen. Als software developer werk je in een scrum team aan een of meer belangrijke applicaties. Wil jij je IT-skills inzetten zodat het werk van de politie nóg beter en veiliger wordt? Er is ruimte voor medior én senior software developers.
Een collega die je vorig jaar is voorgegaan zegt:
“Het kunnen bijdragen aan een veiliger Nederland was voor mij de doorslag om de overstap naar de politie te maken. Onze software wordt door 65.000 collega’s gebruikt, waardoor aanpassingen die wij met onze teams uitvoeren direct veel impact kunnen hebben. Het is bijvoorbeeld erg gaaf om te horen van collega’s in de meldkamer dat ze na een aanpassing veel sneller de informatie kunnen vinden die ze op dat moment nodig hebben.” Marco, Softwareontwikkelaar bij de ICT-dienst.
Je werkt samen met zo’n zeven collega’s in een multidisciplinair Scrumteam. Er zijn zo’n 120 DevOps-teams binnen onze ICT-organisatie die aan allerlei mooie en noodzakelijke (mobiele) applicaties werken en met verschillende technieken.
De meest gebruikte ontwikkeltalen waarin we werken zijn Java (Spring/Springboot), Python (Flash/Django), Javascript (Angular) en .NET (C#). Daarnaast werken we met ondersteunende (CI-CD) tools zoals Bitbucket, Jenkins, XL Deploy, SonarQube en Jira.
De applicaties die jij en je team ontwikkelt, worden niet alleen dagelijks door politiemedewerkers, maar ook door onze partners gebruikt. Denk aan het OM, de IND en de FIOD. Je komt proactief met verbetervoorstellen. Die breng je in bij de dagelijkse – online of live – stand-up van je team. Geen werkdag is hetzelfde, maar één ding is zeker: jouw baan doet ertoe. Hoe bijzonder is het dat je het nieuws maar hoeft te volgen om het resultaat van je werk tegen te komen? Is er een drugslab opgerold? Of een langgezochte verdachte opgespoord? Misschien komt dat wel door de applicatie waaraan jij hebt meegewerkt.
Van een senior software developer vragen we wat extra’s ten opzichte van een medior collega. Je bent ondernemend en in staat om binnen je vakgebied adviserend op te treden en doordachte oplossingsrichtingen aan te geven voor de meer complexere uitdagingen. Je hebt een brede blik en kunt over de grenzen van je eigen vakgebied heen kijken en verbindingen leggen; daarbij organiseer, ondersteun en begeleid je implementatie van nieuwe technieken. Je bent resultaatgericht, hebt doorzettingsvermogen en bent door je overtuigingskracht in staat om draagvlak te creëren binnen en buiten het Productiehuis. Je beschikt over een groot probleemoplossend en zelfsturend vermogen.
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over het werken als software developer bij de politie? Bekijk dan deze video over het werken binnen als IT’er bij de politie en neem contact met ons op bij vragen!
Voor meer info, check de vacature: https://kombijde.politie.nl/vacatures/software-developer-scrum-team-lid_955798.html
Stel je voor wat er gebeurt als er een applicatie uitvalt op de smartphones van agenten op straat. Als de techniek hapert waarmee irisscans van verdachten worden gedeeld met het OM. Gelukkig gebeurt dit niet zo snel. Daar zorgen onze technisch applicatiebeheerders wel voor. Ons enorme ICT-landschap biedt jou volop kansen.
Jij vertaalt de behoeften van de collega’s in het veld naar nieuwe of verbeterde (mobiele) applicaties. Dit doe je samen met zo’n zeven collega’s in een multidisciplinair scrumteam. Er zijn zo’n 100 DevOps-teams binnen onze ICT-organisatie die aan allerlei mooie en noodzakelijke (mobiele) applicaties werken en met verschillende technieken. Denk aan Windows Server, Linux, Openshift en Azure.
Over jouw ontwikkeling gesproken: wist je dat de politie de grootste Exchange-omgeving van de Benelux heeft? Ons landschap draait op zo’n 6.000 servers, waarop we klassieke systemen combineren met het nieuwste van het nieuwste. Je krijgt dus steeds met nieuwe functionaliteiten en tools te maken. Welke dat zijn? Moeilijk te zeggen, de ontwikkelingen gaan razendsnel. Maar één ding is zeker: jij blijft up-to-date.
Waarom je als ICT’er aan de slag wilt bij de politie:
Een diverser en complexer landschap vind je ergens anders niet zo snel.
ICT wordt alleen maar belangrijker voor het werk van de politie. Dus wil je een opleiding volgen die van belang is voor je functie, dan kan dat altijd.
Waar anders krijg je de kans om eens een (nacht)dienst mee te draaien met agenten op straat?
Zo heeft Sonja ook vorig jaar de stap gemaakt naar de politie als technisch applicatiebeheerder. Dit is waarom en hoe ze het vindt:
“Ik ben bij de politie komen werken omdat ik een nieuwe technische uitdaging zocht met maatschappelijke impact. Samen met mijn team beheer ik software waarmee duizenden politiecollega’s hun belangrijke werk beter en makkelijker kunnen doen. Dit doen wij in een complexe omgeving met nieuwe technieken waarbij er veel ruimte is voor eigen ideeën en persoonlijke ontwikkeling.”
Als dit jou aanspreekt en je bent een beginnende ICT’er met software development skills, deel je CV en kom praten! We kunnen snel met elkaar uitvinden of dit jouw ideale werkplek is.
Voor meer info over de vacature, klik op deze link: https://kombijde.politie.nl/vacatures/technisch-applicatiebeheerder_961484.html