× Home For students
+
Register Participating companies Programme Speeddates Workshops University Organizations For companies
+
How to participate? My company About us
+
The Board Board History Contact
+

Econsultancy

CompanyLogo

Exhibition | Speeddate | Workshop

Number of employees

200

Locations

Swalmen, Doetinchem, Boxmeer, Rotterdam en Zwolle

Countries

Nederland

Company profile

Econsultancy is een onafhankelijk ingenieursbureau met een breed pakket aan diensten. Wij voeren zowel enkele onderzoeken als multidisciplinaire projecten uit op het gebied van: bodem, water, infra, archeologie, ecologie, geluid, omgeving, drone, bomen en BREEAM. Dit doen wij voor overheden, ondernemers en particulieren.

Nederland staat voor complexe uitdagingen. Klimaatverandering, stikstofprobleem, verduurzaming, om er maar een paar te noemen. Econsultancy geeft vorm aan de toekomst van een mooier Nederland. Dat doen wij samen met onze medewerkers, partners en opdrachtgevers. Elke dag zoeken wij naar antwoorden op uiteenlopende vragen. Hoe beschermen we ons land tegen wateroverlast, extreme hitte en droogte? Hoe zorgen we voor een schone lucht, voldoende water en groen in de stad en het buitengebied? Hoe maken wij een leefwereld met een goede balans tussen mens, natuur en bedrijvigheid? Gewoon door goed onderzoek. Met onze oplossingen dragen we bij aan een gezonde leefomgeving voor iedereen.

Student profile

Aandacht voor jouw leerdoelen, met vertrouwen in elkaar. Dat is waar wij voor staan en daar zijn wij trots op! Wij vinden het belangrijk dat jij kunt groeien en de kans krijgt je te ontwikkelen in de praktijk. Bij ons maak je deel uit van een enthousiast team van mensen. We staan te trappelen om samen met jou te werken aan innovatieve projecten, te brainstormen over verschillende vraagstukken of het veld in te gaan. Wij hebben verschillende expertises, allemaal met mogelijkheden voor stages. Je vindt ons door heel Nederland dus er is vast een vestiging bij jou in de buurt!

Als je bij ons stage komt lopen, leer je de organisatie van binnenuit kennen. Je krijgt vaak zelf een deel van een project toegewezen en is er genoeg ruimte om aan je eigen stage- of afstudeeropdracht te werken. Je wordt vanaf je eerste tot je laatste dag begeleid door een projectleider. Je ontvangt van ons een maandelijkse vergoeding voor jouw initiatieven en harde werk. Er zijn regelmatig leuke activiteiten en gezellige borrels, waar je jouw collega’s beter kunt leren kennen.

Relevant studies

  • Physics and Astronomy
  • Biology

Study levels

  • HBO
  • WO
  • PhD

Student backgrounds

  • Dutch

Vacancies

Vleermuisonderzoek

Wil jij werkervaring opdoen in het veld? Heb je affiniteit met ecologie en vleermuisonderzoek in het bijzonder? Lijkt het je leuk om te leren van ervaren ecologen? En ben jij zowel een ochtend- als een avondmens? Dan is dit je kans!

Want vanaf april 2023 gaat het vleermuis-, gierzwaluw en huismusseizoen weer van start!
Voor verschillende onderzoeken zijn wij op zoek naar zelfstandige, flexibele vleermuisonderzoekers.

Een dag als vleermuisonderzoeker
Een projectleider ecologie wijst jou een locatie van één van onze projecten toe, bij voorkeur in jouw regio, om onderzoek uit te voeren. Een locatie is meestal een gebouw wat je observeert met speciale apparatuur om de aanwezigheid van verblijfplaatsen van vleermuizen aan te tonen. Volgens protocol worden er tot half juli 2023 voor elke locatie 3 rondes uitgevoerd, namelijk 2 avondrondes en 1 ochtendronde. Daarna volgen er najaarsrondes tot en met eind september 2023.

Lijkt je het leuk om ook de najaarsrondes uit te voeren? Dat kan! Wij nemen hiervoor opnieuw contact met jou op. Beschikbaarheid is dus vooral gevraagd in de periode van april tot en met half juli 2023. Een ronde duurt exclusief reistijd meestal 2 tot 4 uur. Op sommige locaties wordt er, naast vleermuisonderzoek, ook onderzoek gedaan naar gierzwaluwen en huismussen. Vleermuisonderzoek is altijd in het donker, tussen zonsondergang en zonsopkomst. Het huismus- en gierzwaluwonderzoek is altijd in het daglicht.

Uiteraard wordt alles je uitgelegd, krijg je geschikte apparatuur tot je beschikking en een goede vergoeding per ronde! Afhankelijk van je ervaring ga je altijd met een ervaren vleermuisonderzoeker, vaak één van onze projectleiders ecologie, op pad. Hoe leuk is dat! Omdat de onderzoeken weersafhankelijk zijn is flexibiliteit noodzakelijk. Een voordeel hiervan is dat je tijdens je onderzoek niet in de regen zult staan, want dan gaan de onderzoeken niet door!

Wat heb je in huis?
- Je hebt affiniteit met ecologie en gaat met plezier het veld in.
- Beschikbaar in de periode april tot en met eind juli 2023 (bij voorkeur tot eind september 2023) voor ten minste 2 rondes (2 tot 4 uur per ronde) per week.
- Flexibiliteit in verband met weersomstandigheden (bij regen gaat het niet door).
- In het bezit van of toegang tot een auto of vervoer (locaties zijn niet altijd bereikbaar met het OV).
- Je bent een ochtend- en een avondmens, want de onderzoeken zijn laat in de avond, nacht en vroeg in de ochtend.

Wat bieden wij jou?
- Per ronde ontvang je een goede vergoeding.
- De kans om ervaring op te doen in het werkveld.
- Een leuke tijd en gezellige collega’s!

Reageer met je CV en motivatie via het formulier op onze website. Vragen? Neem gerust contact met ons op via HRM@econsultancy.nl of bel 088 - 500 1 600.

Physics and Astronomy Biology